2018.05.25. Népzenei koncertnap a Dunán

Fiatal zenészek, változatos zenék, izgalmas helyszín – Koncertek egész nap a Dunán!
2018. május 25-én a Budapest Folk Festhez kapcsolódva népzenei koncertnapot tart a Hagyományok Háza. A Budapesten dokkoló Kassa Jazz Hajó két színpadán 11 órától 17:30-ig szól majd a muzsika.
2017 tavaszán a Hangvető Zenei Társulással együttműködve a Hagyományok Háza nyílt pályázatot hirdetett népzenei és világzenei zenekarok számára. A beérkező több mint 60 pályázatból egy öttagú szakmai zsűri választotta ki azokat a formációkat, illetve művészeket, akiket 2017/18-ban külföldi megkereséseink, nemzetközi együttműködéseink alkalmával kiajánlunk.
A zenekarok közt vannak olyanok, akik csakis autentikus népzenét játszanak és vannak feldolgozott népzenét játszóak. Vannak olyanok, akik más népek népzenéjével és vannak olyanok, akik más zenei stílusokkal ötvözik a magyar népzenét. Találunk köztük kismagyarországi, erdélyi, dél-szláv, cigány, balkáni, moldvai zenét játszó bandákat.
Az ezekből az együttesekből álló színes csokor tehát területileg, etnikailag és műfajilag a mai magyar népzenei szcéna igen széles spektrumát öleli fel és tudja bemutatni a hazai és külföldi közönségnek.

Fellép: Guessous Majda Mária

Időpont: 11-17:30

Helyszín: Kassa Jazz Hajó