2019.05.08.Budapest

Pető Intézet Átváltozás-koncert (zártkörű).

Dalpremier! Több “Átváltozás-dal” között elsőként hangzik el a “Szárnyaink”, melyet az Annával és Nórival való beszélgetések ihlettek.

Muzsikál a Guessous Mesi Trió, azaz: Guessous Mesi (saz, ének) Barvich Iván (kaval, ney, tamburabrácsa, tamburacselló) Boros Gerzson Dávid (bendir, darbuka, udu, csörgők)

Mi az “Átváltozás”? Az „Átváltozás” névre hallgató program egy olyan összetett művészeti kezdeményezés, amelynek célja, hogy olyan dalösszeállítások szülessenek, amelyeknek nem csak művészeti, hanem társadalmi szinten is fontos üzenetük van. A program alapvető célja egy-egy népzenei gyökerekből táplálkozó művészeti alkotás megszületése, ugyanakkor jelentős az a háló, amelyet ez a kezdeményezés teremthet meg a társadalmi odafordulást igénylő közösségek és etnikumok között. Egy újszerű alkotási metóduson keresztül születnek a lemezre kerülő összeállítások. A dalok szövege és dallama diktafonra felvett beszélgetések kulcsgondolatai, benyomásai alapján születnek. Zeneisége – az énekesnő eddigi zenei útjához hűen – leginkább a magyar, török, marokkói és indiai zenei hagyományból merít. Így egyszerre kultúrák között és különböző emberi sorsok között is híd születhet a zene által.