2021.09.28. Budapest

LEMEZBEMUTATÓ KONCERT A LÓVASÚT KULTURÁLIS ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONTBAN!!

Időpont: 19:00
amelyre érvényesek a már megvásárolt jegyek.

(Amennyiben az új időpont a vásárló számára nem megfelelő, úgy azt a program@momkult.hu e-mail címen szíveskedjen jelezni, és válaszban megkapják az esetleges jegyár-visszatérítéssel kapcsolatos további teendőket.)

Jegylink:  https://lovasut.jegy.hu/program/guessous-mesi-atvaltozas-dalok-sorsok-lemezbemutato-koncert-120378/694913

2020. november 24-én “Átváltozás – Sorsok & Dalok” címmel lemezbemutató koncertre készül Guessous Mesi a Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpontban. 

A Tom-Tom Records gondozásában megjelenő album nagy része egy rendhagyó alkotási folyamaton keresztül született: az énekesnő által készített és diktafonra felvett, több hónapon át zajló interjúsorozatok alapján. A szerzemények nem csak kimunkált művészeti alkotások, hanem társadalmi szempontból is fontos üzeneteket rejtenek. Egyfajta kezdeményezésről beszélhetünk, melyhez több intézmény is csatlakozott, mint pl. közismertebb nevén a Pető Intézet (Semmelweis Egyetem Pető András Gyakorló Általános Iskolája, Szakiskolája, Egységes Konduktív Pedagógiai Módszertani Intézménye és Kollégiuma). Peremhelyzetben élő gyermekek és felnőttek értékes belső gondolatai válnak zenévé Mesi és zenésztársai művészi megfogalmazásában. A dalok központi gondolata az olyan pozitív irányú változás, átváltozás, mely mindannyiunkat gyarapít. 

A mondanivalón túl egy izgalmas fúziós zenei világba lépünk be, melyben a könnyűzenei, jazz, klasszikus és népzenei megoldások szinte észrevétlenül fonódnak össze. Hallgatva a dalokat sorsok, zenei stílusok, kultúrák egymást gazdagító szövetében találjuk magunkat . Ezt a zenei sokszínűséget a különböző stílusokban jártas magyar, török és marokkói művészek teszik hitelessé, úgy mint: 

Arif Erdem Ocak (gitár) 

Barvich Iván (kaval, ney, tamburacselló, tamburabrácsa, ének) 

Boros Gerzson Dávid (bendir, darbuka, udu, csörgők, shaker)
Kertész Ákos (dob, wavedrum) 

Marouan Benabdallah (zongora)

Máthé László (bőgő)

Ölvedi Gábor (frame drum, handpan, tapan, ének)

Tóth Szabolcs (szitár) 

Az „Átváltozás-dalok” közül két dalt Mesi életének két meghatározó szakasza ihlette: gyerekkori betegségéből való felgyógyulása, valamint az anyává válás hatalmas élménye. A lemez az énekesnő pályáján rendhagyó állomás. Egyrészről – az eddigi három, többnyelvű lemez után – ez az első, melyen csak magyarul énekel. Másik különlegessége pedig, hogy a népdalok szövegei és dallamai mellett Mesi saját szövegei és dallamai is szerves részét képezik a zenei anyagnak, melyet a művésztársaival való közös alkotás tett igazán teljessé. Így a lemez egyfajta közös „játszótere” a népdalok anonimitásának és a bimbódzó szerzői lét gyümölcseinek.  

Mindenkiben ott él egy “kicsi hős”, aki „megmozgat száz hegyet”, aki átváltozik pillangóvá, vagy Vasemberré, vagy csak egyszerűen képes a buktatókon önmagát és másokat is átsegíteni a Fennvalóba vetett bizalommal. Egy olyan „fényes szikra”, ami „nem parancsol és nem panaszol” és igazán szeret. Ez a „fényes szikra” ott lakozik mindannyiunkban. – vallja az énekesnő.