Rólam

Guessous Majda Mária (Mesi) tíz nyelven énekelő, Junior Prima Díjas énekesnő. Édesanyja magyar, édesapja marokkói, így kettős gyökereiből adódóan hiteles előadója a magyar és keleti kultúrák dallamkincsének. A Zeneakadémián végzett népi ének DSC_0099előadóművészként és tanárként.

Jelenleg a Zeneakadémia tanára és a MUS-E program művésze. Dolgozott Trilok Gurtu-val és Mike Stern-nel is. Eddig megjelent lemezei a Szivárványhíd (2011), ÖröMes (2013) és a Meshinda együttessel az „Áradó Boszporusz” (2016). A Meshinda együttest 2013-ban alapította Tóth Szabolccsal (szitár), Barvich Ivánnal (kaval, tamburabrácsa) és Boros Gerzson Dáviddal (darbuka, bendir, doromb, csörgők).

Különböző formációival rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt. 2015-ben és 2016-ban a világ számos pontján adott koncertet hazánkon kívül: Amerikában, Törökországban, Marokkóban, Kazahsztánban és Indiában.

magyarság és a nemzetköziség egyszerre védjegye a félig magyar félig marokkói énekesnő művészetének. Az autentikus népzene számára a természettel, a Teremtővel, a hagyományt őrző idősekkel, a gyermeki játékossággal, magával az emberi élettel való szerves kapcsolatot jelenti. Az „eredendő jó” művészi megfogalmazására törekszik a népek és kultúrák népdalkincsének tárházából merítve.

Mottója: „A népdalokon keresztül összekötő „híd” szeretnék lenni a különböző emberek és kultúrák közt. Az élet és az ének természetességét a népdalokon keresztül tudom leginkább megélni és kifejezni, remélve azt, hogy ezzel nem csak én, hanem mások is szárnyra kapnak.” (Guessous Majda Mária)

Bővebb információ letölthető az alábbi címen:
Mesi bio pdf.

A MUS-E programról bővebben:
MUS-E